keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kevään kujeet

Tampere alkaa tuntua pikkuhiljaa toiselta kodilta, ja meillä on uudet huudit. Tsekatkaas näitä! Hienoa vai mitä? :)

Päivitelläänpä oikein urakalla paria kuukautta:

19.2 Parantelua :/
Riemun saikku jatkuikin vielä viikon, kun hyvä kehitys sai takapakkia. Riemun haavasta nousi tälläine patti yhtäkkiä. Tepa ja Plyyssi oli hoidossa meillä, ja Riemu riekkui itsensä takaisin saikulle. Omasta mielestään tosin oli terve kuin pukki....

27.2
Sepon treenit

Kontaktikurssi läheni loppuaan, ja treenattiin Sepo kanssa 2on2off:lla puomia. Riemu pysyi jalat mukavasti oikeilla sijoillaan puomin päässä ja nokki kosketusalustaa, mutta se keskittyi kauhiasti taas kyttäämään mua. Noks+katsoo mua, noksnoks+katsoo. Meillä on ollut vähän brobleemaa näissä väliharjoituksissa, kun R luulee mun katsomisen kuuluvan suorittamiseen... Esimerkiksi pyörän rengas- välivaiheessa renkaan opetuksessa Riemu hyppi edes takas pää muhun kääntyneenä... Olis ihan kiva, että koira katsoisi mitä tekee.... Mutta osana rataa on keskittyminen ollut itse esteissä. Toivottavasti tämäkin on vaan välivaihe... Yritettiin saada nami livautettua Riemun niskan takaa "salamana" alustan viereen, jotta se kohdistais (feed for position) oikeaan kohtaan huomiota mun kyttäämisen sijaan, mutta tämä olikin aika haastavaa, kun Riemu kiihtyi tästä uudesta kädet vispaa sinnetänne leikistä ;D Piti vähän ottaa ilmaa, ja rauhotella pomppurotta sorvin ääreen uudelleen :). Innokkuus on hyvä asia. Hyvä asia! :D

Kaarinan ja Vauhdin hieno suoritus samaiselta keikalta:) :


9.3
Riemu-Raikuli Rajaton KAKSI vuotta! Kaikki pillit soikoon!! Paljon se jo osaa, mutta on se vielä nimensä mukainen <3 Ehkä koko loppuelämänsä... Hyvässä ja pahassa :)12.3 Sepon treenit

Omaharjoittelu:
Renkaan nimeäminen
Ollaan tarpeeksi hyviä jo renkaassa, joten nimi voitiin vihdoin antaa :). Riemu siis suoritti esteen vaan kun päästi pannasta irti mun jäädessä taakse, juostessa mukana tai vapauttamalla itse seisosen esteen takana.Tehtiin normi harjoituksia, mutta huusinkin rrrrrrengas muutamia kertoja. Varsinainen erottelu opetettiin näin: toistojen jälkeen jäinkin hetkeksi vaan seisoskelemaan antamatta mitään käskyä, naksupää otus alkoi tietysti tarjoamaan ja tarjosi luonnollisesti juuri tehtyä eli rengasta. Pomppipomppi edes takas. Ei palkkaa siitä. Odotin siis hetkeä, kun R katsahti vähän mua "hei nainen, missä on mun palkka?", ja tällöin huusin rrrrrengas -> koira suoritti -> palkka. Tälläisen setin toistoa pari kertaa.
Sujui niin mukavasti, että kokeilin liian vaikeeta: ottaako renkaan, vaikka putken suu törötti houkuttimena. R meni lankaan, joten helpotin tuomalla koiran vähän selkeämpään asemaan, jolloin se otti oikean esteen. Ehkä olisin voinut antaa kokeilla vielä toisen kerran, mutta haaste oli alunperinkin liian iso näin nopeasti. Tätä kokeilen ensi kerralla.

Seppoharkka
Keinu
Keinu oli jäänyt unholaan pitkäksi aikaa. Aloitettiin aikoinaan opettamalla koirat paukuttamaan keinua: koira siis seisoi keinun päässä maassa, ja haki keinun tassuillaan alas. Paukautuksesta nami. Korkeutta säädeltiin edistymisen mukaan, ja päästiin lopulta tosi toimiin. Koko matkaa ei kuitenkaan vielä keinuta, vaan keinun pää on maksipöydällä. Tämä oli Riemun mielestä tauon jälkeen tosi hurjaa... Ensimmäiset toistot R meni Riehakkaasti, mutta yritti sitten ansaita nameja helpommalla keinolla = touhotti lattialta, kurotteli keinulle sieltä ja yleistä pörräämistä eli miettien. Suoritti vielä kuitenkin, muttei niin halukkaasti, kuin ensimmäisillä kerroilla. Tauon aikana Riemu oli tuntunut kelaavan, että keinu ei ollut yhtään kiva, ja se ei uskaltanut tulla koko keinulle keikkumaan. Varovaisesti haki yllytettynä nameja, mutta kääntyi ennen keikkaavaa pistettä takaisin maksipöydälle. Seppo sai kuitenkin sen vielä viimeiseksi tulevaan loppuun, jossa sitä vain rentoutettiin rapsuilla ja höpsöttelyllä (ei siis annettu keinun keikata, vaan kädellä pidettiin kiinni, ja riemu höpsötteli siinä päällä).
Summa summarum: Uuups, takapakkia.
14.3Ihanana aurinkoisena päivänä Paula vei meidät mökkimaisemiin ulkoilemaan <3 Ja loppupäivän tyyppi katselikin mua silmäluomiensa läpi. Tällä reissulla tehtiin tyytyväisiä turreja! Kiitos Paula, Jippu ja Masi! :)15.3 Paula, Jippu, Masi ja Rallytoko
Päästiin onnekkaina kokeilemaan Paulan peesissä Herhaulle rallytokoa! :D Riemu veti kierroksille pihalla, kun luuli menevänsä agiliitämään. Sen ja mun sähellys oli ensimmäisellä kierroksella sellaista luokkaa, että oksat pois... uuuuuh :DVaikka päätin, etten tee, kun jotain ihan yksinkertaista, koska häiriö oli Riemulle niin jättiläissuurta uudessa paikassa ja uudessa ryhmässä, niin sorruin säheltämään ja pyytämään koiralta kaikenmoista, mitä se ei ole koskaan tehnyt. Tulipahan kokeiltua. Mielenkiintoista oli se, miten sekasin itse olin ja koirakin, kun en oo tottunut ohjaamaan koiraa houkuttelemalla. Käytännössä kaikki (keinua ja puomin totuttelua lukuunottamatta) oon opettanut naksulla. Kaarinan kanssa puhuttiinkin, että pitää miettiä miten ne liikkeet haluaisi opettaa. Tästä jatketaan myöhemmin. Toinen huomion arvoinen seikka, mitä taka-alalta tuli vyörynä huomion kohteeksi on tuon koiran impulsiherkkyys. Tai miksi ikinä sitä maahan käskyn jälkeistä istu-maahan-istu-maahan-tyytymätöntä mutinaamikseijuostakovaa-orava-istu-maahan veivausta sitten kutsutaan.... Taitaa olla viimeinkin aika harkata noita rauhallisiakin juttuja. Silmät ymmyrkäisinä katselin, kun koirat siellä rauhallisesti tulla töpsyttelivät ohjaajiensa mukana, iskivät takalistonsa maahan ja olla möllöttivät siinä, kun ohjaaja kiersi niitä ympäri. Meillähän tuo meni: istu, lähdin kiertämään ja sivulle päästessäni takapuoli nousi välittömästi ja nenä kääntyi mua kohdin: mihin sä meet?mitä tehään?mitämitämitämitä ;)
Öööh. meillä on sivistyksessä aukko :D
Toinen kiekka meni kivemmin, kun oltiin vähän totuteltu ryhmään (=hullun kiilto silmistä oli laimentunut) ja mulla oli selkempi kuva mitä pyydän tekemään. Yllättävän paljon Riemun huomio harhaili muihin reenijöihin, mutta eipä sen kanssa pitkään aikaan olla vastaavaa tehtykään. Tuttu ryhmä viikosta toiseen ei tietystikään tuota enää häriötä.
Tokoilujuttuja omiin agireeneihin?
19.3 Sepon reenit

Oma harjoittelu:
Keinun ei olekaan ällöttävä- harjotuksia.
Eli namitusta namitusta maksipöytää apuna käyttäen. Riemu ei ensin olisi keinulle heti suuna päänä mennyt, mutta pikkuhiljaa namittelin ja kehuin sitä rohkaistumaan. Riemu on onneksi niin rakastunut hallissa ylipäätään puuhastelemaan, joten se omaan tuttuun tyyliinsä häärää ja puuhaa opittavan asian ääressä. Ei niin jee-keinukin siis saatiin muutaman pakin( R tulee keinulle yhä uudelleen ja uudelleen, mutta ei etene tarpeeksi pitkälle) jälkeen loppuun asti. Hyvä mieli jäi, tästä jatkuu.
Seuraavaksi: totuta R "takapotkuun" siis pamahdukseen, kun keinu palaa takaisin alku asentoon. Tämä pelästyttää vielä koiraa. Huom. Minipöytään siirryttäessä tyyny, ettei pamahda liian kovaa. Miksei jo nytkin toisaalta.

Sepon treeni:
Hartiasuunta- harjoitusta
Hypyt, taisi olla neljä, ympyrän muodossa, itse keskelle koiraa ohjaamaan. Tässä ympäri: älä hukkaa koiraa taaksesi=liike koiran menon mukaan, hartiat ja jalat samaan menosuuntaan ja sujuva liike(ei käännös, töks, käännös töks). Siinä oli haasteet. Pari kertaa onnistu kivasti, liike oli koiran kanssa synkassa, asento ok ja liike tasasta (pikkuu päkijätöpötyksin), mutta loput kerrat olikin sitten jotain ihmeellistä käsien venyttelyä pientä epätahtista ympyrää yksin puuhastellen. R meni ohjaukseen nähden kivasti, kun oli jo hiffannut, että sen kuuluu ottaa esteet ympäriympäriympäri. Alussa sain tosin väärällä kehon asennolla sen ohittamaan esteen kerran.
Tätä lisssää, koordinaatio hoi.
Tähän lisättiin pysähdys summamutikassa kohtaan, jolloin koiran oli takoitus kääntyä luo. Ja niin tapahtui. Pysähdys = käänny luokseni. Pysähdyksen sujuvuudesta en nyt edes viitsi enempää mainita. Ohjaaja harjoittelee salaa vain pysättämään liikkensä, ilman mitään tittiriiii nyt pysähdyn bojoing!- versioita.
Harjoittele: Päätä ennalta mihin pysähdyt. Ja vain pysähdy _eleettömästi_.
- Esteen kohdalle -> koira ottaa sen ja kääntyy, esteen jälkeen -> ei ota enää seuraavaa, vaan kääntyy.


21.3
Tänään saatiin Tampereelta treenipaikka! Siis omaehtoista reenimistä meirän hallilla! JEEEEE! About kuukausi ehditään olla kuukausikortilaisina, ja saadaan treenata silloin päivällä milloin vain (vapailla vuoroilla, eli käytännössä milloin vain) päivisin. Täydellinen ratkaisu meille!

Nyt lähdetään ulkoilemaan. Tämä on väsähtänyt datailuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti