lauantai 28. tammikuuta 2012

Tulevat taidot vol 1

Ihanaisen ohjaajamme Sepon valmennuksessa meistä alkaa Riemun kanssa pikkuhiljaa muovautua agikoirakko suurilla sytämillä. Ja oikein kismittää jättää R kotiin potemaan seuraavalla kerralla, KOSKA tuleva jakso on täynnänsä suuria suunnitelmia :).

Saavutukset tähän asti
Riemu on:
- Äärimmäisen rakastunut lajiin
- ja kaikkeen mikä littyy lajiin. (Yleisesti mukavasti kuulolla oleva koira karkaa hallin pihamaalta kumipallomaisesti pomppimaan hallin oven ikkunan tasalle, jos mun silmä välttää...)
- Nopea kuin tuuli <3
- Edelleen kihkeä, mutta malttaa nykyään kovaa juoksemisen välissä tehdä "tylsää" tarkkuutta vaativaa aivojumppaakin hallissa häiriön alla. (Eikä, miten upeeta!!)
- Oppinut suurimman osan esteitä. Koira hakee hypyt ja tekee järkeviä ratkaisuja (toisinaan ohjaajasta huolimatta ;) ).
- Vastaa kohtalaisesti ohjaajan vauhdin säätelyyn (jarrutus merkitsee koiralle hidastamista, pysähdys suuntaamista ohjaajaa kohdin, kiihdytys kiihdyttämistä)
- Valtaisan motivoitunut ja jaksaa toistaa ja toistaa tarvittaessa.

Haasteet tähän saakka:
Riemu on:
- Seinässä kytkettynä pain in the ass. Näin totuuden mukaisesti :). Pienellä koiralla on suuri ääni, ja radalla saisi olla otuksen mukaan hän, hän tai hän. Toimintatapa- kuljen aina pois, kun R haukkuu seinässä, palaan takaisin, kun haukku loppuu/tulen välillä palkkaamaan, kun koira on ollut hiljaa. Palkkaus tapahtuu mun kulkiessa takasin poispäin koirasta- tuottaa Riemussa suht nopeasti rauhallisemman olotilan ja hiljaisia hetkiä, muttei mitään 100% koko treeniä kestävää hiljentymistä, rauhoittumisesta puhumattakaan.

Ohjaaja on:
- Syntymästään saanut toisinaan ilmestyvät kaksi vasenta jalkaa. Kukaan ei kertonut, miten hankalaa agimotoriikka välillä on.
- Ollut häpeällisen laiska keppien opettaja.

Me treenataan Riemun kanssa erinomaisessa seurassa, jossa yli-into pohtija siskoin Kaarina järjestää ja analyseeraa vaihtelevasti omaksi ilokseni tai ärsyynnyksekseni, terkkuja! :D, nyansseja sekä toisen siskon, Elinan, joka vasta aloittelee Lyllyränsä kanssa reeniuraa :)
Kaarina kokosi viime kauden lopulla listan askareita, joita tulevalla kaudella olisi tarkoitus saada kuntohon.
Tulevan pitää:
- Kontaktit -> siirretään esteille esityö (A:neliön läpi juokseminen & puomi: takajalat korokkeella targettia nokkien)
- Juoksukontakti A:lle, neliötä apuna käyttäen
- Puomi 2on,2off
- Keinuvarmuuden lisääminen, maxipöydältä edelleen.
- Vaikeampia jarru-& kiihdytysharjoituksiaOmaa reeniä:
- 2x2:lla niitä kepei het, kun otus on kunnossa.
- Ympyrätreeniä (piirrä lumeen erikokoisia ympyröitä, joilla kävellään koiraa pienellä vahvistetiheydellä palkaten. Tämä on tärkeää koska....öööö milleköhän tämä oli apuna? ;) muoks. hartiasuunnalle merkitystä, sehän se oli! :)
- Renkaan nimeäminen
- Lissää koiralle itsenäisesti opetettavia asioita
- Lenksalla lähetyksiä, puiden/tolppien kiertoja jne
- Vasen ja oikea

Lista jatkuu, kun ehdin kysymään mitä muuta oli tulossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti